CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ARCHAEOLOGIA TRANSYLVANICA 2.

  • Home
  • Cercetare
  • CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ARCHAEOLOGIA TRANSYLVANICA 2.
20 mai

 

 

Muzeul Județean Mureș organizează în perioada 20-22 mai 2022 conferința internațională ARCHAEOLOGIA TRANSYLVANICA 2.

 

Cea de-a doua ediție a seriei de conferințe intitulate „Archaeologia Transylvanica”, va reuni peste 65 de specialiști de la instituții de prestigiu din țară și străinătate. Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociaţia Pósta Béla din Cluj Napoca și a Comisiei din Cluj a Academiei Maghiare de Științe, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și al Primăriei din Târgu Mureș.

Conferința organizată de Centrul de Cercetare a Limesului Roman din cadrul muzeului prezintă ultimele rezultate ale cercetărilor din domeniu și a dezbătut probleme complexe legate de arheologia regiunii. Ediția din acest an a conferinței este dedicată memoriei conferențiarului universitar Dr. István Bajusz de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Scopul acestor întâlniri este acela de a prezenta rezultatele cercetărilor și dialogul specialiștilor, iar lucrările se vor desfășura în cadrul unei sesiuni plenare, și trei secțiuni grupate pe considerente cronologice, de la Preistorie până la Perioada Modernă timpurie. Au fost programate peste 40 de prelegeri, o lansare de carte și în excursia documentara s-au vizitat două monumente istorice importante din județul Mureș.

📷 Bereczky Sándor

 

 

 

 

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *