CASTRVM NOVIS: Proiecție de film și Q&A

  • Home
  • CASTRVM NOVIS: Proiecție de film și Q&A
23 feb.

Filmul documentar realizat de Andor Fábián prezintă povestea Asociației Castrum Novis din Sibiu și o parte din activitatea asociației de a păstra tradițiile istorice romane legate de comuna Cristian, județul Sibiu. Construim viitor din trecut este mesajul filmului documentar, acțiunea petrecându-se în castrul construit de asociație în Cristian, Sibiu și inaugurat în cadrul primei ediții a Festivalului „Castrvm Novis”

Muzeul Județean Mureș vă invită la proiecția filmului documentar CASTRVM NOVIS. Construim viitorul din trecut, realizat de Andor Fábián, în cadrul programului Joia Muzeală #7, care va avea loc în Sala Multimedia joi, 16 martie 2023, începând cu ora 18:00. Program în limba maghiară.

Filmul va fi urmat de o discuție cu Andor Fábián, regizorul documentarului CASTRVM NOVIS și colaborator al Muzeului în promovarea activităților de la Călugăreni. Alături de István Fábian, secretarul Asociației Milites Marisensis și cadru didactic la specializarea Istorie, Facultatea de Științe și Litere “Petru Maior” UMFST „George Emil Palade” și Bálint Szász președintele Asociației Milites Marisensis. Asociația Milites Marisensis este prezentă aproape la toate evenimentele dedicate reconstituirilor istorice și de promovare a patrimoniului cultural – istoric antic din arealul mureşan. Discuțiile vor fi moderate de colegul nostru, Szilamér Péter PÁNCZÉL, șef secție la Centrul de Cercetare a Limesului Roman și organizatorul Festivalului Roman de la Călugăreni.

 

Acest eveniment face parte din seria evenimentelor speciale organizate de Centrul de Cercetare a Limesului Roman în preambulul Festivalului Roman de la Călugăreni, care a ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție și care va avea loc în 5 august 2023, cu scopul de a promova cercetările arheologice de la Situl roman de la Călugăreni.