Ghidaj special cu Marcel Bartic

  • Home
  • Ghidaj special cu Marcel Bartic
27 dec.

Muzeul Județean Mureș vă invită la ultimul eveniment dedicat expoziției PAULINII, unde îl vom avea ca invitat special pe profesorul de istorie Marcel Bartic. Evenimentul va avea loc joi, 29 decembrie 2022, de la ora 18.00, în clădirea Muzeului din Cetatea Târgu Mureș.

 

Marcel Bartic este profesor de istorie la Complexul Educațional Laude-Reut București. Absolvent al Facultății de Istorie și al unui program de master din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, domnul profesor a aprofundat particularitățile Evului Mediu românesc din perspectiva mentalităților, imaginarului și relațiilor identitate-alteritate. Cercetările în acest domeniu l-au condus spre istoria evreilor și Holocaustului contribuind la cunoașterea acesteia cu un demers științific, cu care a obținut gradul I didactic, privind comunitatea evreilor bucureșteni între 1940-1944. A contribuit, în calitate de autor, la redactarea manualului de clasa a V-a al Editurii CD Press și a făcut parte din comisia care a lucrat la programa școlară a Istoriei Evreilor și Holocaustului. Moderează emisiunea Academia Europa FM și scrie frecvent pentru publicații precum Republica sau Educație Privată. Profesor pasionat și entuziast, este implicat în numeroase proiecte legate de digitalizarea școlilor și educația incluziva.

 

Participarea la eveniment se va face pe baza biletului de vizitare a Muzeului, în valoare de 12 lei adulți, 3 lei studenți/elevi sau 6 lei pensionari. Locurile sunt limitate, rezervările se fac telefonic la numărul 0749-912.992 sau  prin e-mail: pr@muzeulmures.ro