Hol van Bernády pohara?

  • Home
  • Hol van Bernády pohara?
15 dec.

A Maros Megyei Múzeum nagyszabású Bernády György kiállítást készít elő 2023 folyamán a Kultúrpalotában, mely által méltó emléket szeretne állítani a polgármester korszakos tevékenységének. Az új kiállítás a közéleti szereplőt és az embert helyezi fókuszpontba, korszakokon átívelő kapcsolati hálóin keresztül mutatva be az országos és a helyi politikust, a műpártolót, a szabadkőművest, az amerikai utazót, a férjet és az apát.

A kiállítás előkészítése során nemcsak az új tudományos kutatásokra kívánunk támaszkodni – be szeretnénk vonni a folyamatba a Múzeum látogatóit is, ugyanis értük, nekik készül ez a kiállítás is. Ezért fel szeretnénk kérni a marosvásárhelyieket, az érdeklődőket és támogatóinkat, hogy amennyiben Bernády György személyéhez vagy korához köthető fényképfelvétel, irat, rajz, tárgy van a tulajdonukban, és hajlandóak azt megmutatni a múzeum munkatársainak valamint nagyközönségnek, ne habozzanak felkeresni intézményünket! A tárgyak nagy hasznára válhatnak a kiállításnak!

Építsük együtt a kiállítást, ismerjük meg közösen Bernády korát!

Ha tehát Bernády életéhez vagy tevékenységéhez köthető régi tárgy van a birtokában, kérjük, jelezze ezt aaa@gmail.com email címen vagy keresse a 000-0000 telefonszámon Orbán János művészettörténészt. Gyűjtőkampányunk 2023. január 31-ig tart.