Intervenție performativă în expoziție la Joia muzeală #5

  • Home
  • Intervenție performativă în expoziție la Joia muzeală #5
20 feb.

Reîntâlnirea publicului cu arta vizuală se va face prin punerea inedită în scenă a textului de teatru contemporan „Tigrul” – Mockumentary play -, scris de Gianina Cărbunariu, de către elevii clasei a XII-a B, Grupa Arta Actorului (secția maghiară), coordonați de Barabási Tivadar. Spectacolul prezent în expoziție expune „tabloul viu” sau „radiografia lumii moderne” din prizma personajelor întâlnite în piesă, în contrast cu perspectiva artistico-plastică a lui Pittner Olivér privind orașele din Transilvania.

 

Accesul la eveniment se face pe bază de bilet de vizitare. Biletele se pot achiziționa fizic de la Casieria Palatului Cuturii sau online de pe www.muzeulmures.ro. Tarif de vizitare: 25 lei (adulți), 12 lei (pensionari) și 6 lei (elevi, studenți). Informații și rezervări: 0749.912.992 / pr@muzeulmures.ro.

 

„Faptul divers de la care porneşte ficţiunea este evadarea unui tigru siberian de la Grădina Zoologică din Sibiu în decembrie 2011. După ce a petrecut 3 ore în libertate parcurgînd pădurea de lîngă Zoo, tigresa Mihaela a fost găsită de echipele de urmărire şi împuşcată mortal. Situaţia aduce în prim-plan cîteva teme fundamentale ale societăţii actuale: captivitate versus libertate, „erorile” din sistem, teama centrului de periferie şi a periferiei de centru. Prin interviurile făcute în perioada de documentare am încercat să surprindem felul în care privirea „străinului” întîlneşte realităţile unui oraş european de astăzi: privirea minoritarului, a celui diferit, a out-sider-ului, a celui care încalcă norma”, explică dramaturgul Gianina Cărbunariu.

 

Din distribuție fac parte elevii: Balog Imre-Mátyás, Bálint Izabella, Cerchez Romina-Roxana, Hunyadi Virág, Jakab Bernadett, Kodori András, Kovács Andrea Vivien, Szabó Gy. Eszter, Szabó Z.L. Eszter și Szabó Erika. Îî mulțumim  profesorului coordonator de la Liceul Vocațional de Artă, domnul Barabási Tivadar, care a răspuns cu atâta deschidere invitației Muzeului Județean Mureș de a aduce un spectacol de final de an într-una din expozițiile de artă ale muzeului, sub forma unei intervenții performative.

***

Pentru promovarea evenimentului, realizăm materiale foto, audio și video. În cazul în care participati la eveniment, materialele foto, audio și video pot include și imaginea/ vocea dvs. Participarea la acest eveniment implică acceptul dumneavoastră pentru realizarea și utilizarea materialelor audio si/sau video pe canalele de promovare online ale Muzeului Județean Mureș și ale partenerilor. Vom utiliza aceste date doar în scopul menționat, respectiv pentru promovarea evenimentului la care ati participat. Pentru o informare completă asupra Politicii de Securitate a Muzeului Județean Mureș privind prelucrarea datelor cu caracter personal, vă rugăm solicitati informațiile disponibile la adresa: pr@muzeulmures.ro