Jazz and Poetry at the Citadel

  • Home
  • Jazz and Poetry at the Citadel
11 sept.

Jazz and Poetry at the Citadel // Joia Muzeală #14

Muzeul Județean Mureș, în colaborare cu Asociația Neumarkt Events, vă invită la un nou eveniment marca Joia muzeală #14, în fața clădirii fostului comandament habsburgic din Cetatea Târgu Mureș.

Evenimentul are loc joi, 14 septembrie, începând cu ora 19.00 și va fi urmat de vizitarea expozițiilor deschise la Secția de Istorie și Arheologie a muzeului. Participarea la eveniment se va face pe baza biletului de vizitare a Muzeului, în valoare de 15 lei adulți, 3 lei studenți/elevi sau 7 lei pensionari. Locurile sunt limitate, rezervările se fac telefonic la numărul 0749.912.992 sau prin e-mail: pr@muzeulmures.ro

 

Momentul artistic va fi susținut de:

Ana Maria Galea – voce

Roxana Marian – jazz poetry

Daniel Csikos – pian

 

Cei doi muzicieni cu vastă experiență concertistică (Ana Maria Galea – voce și Daniel Csikos – pian) deschid întotdeauna o poartă pentru colaborările și improvizațiile libere alături de alți artiști consacrați din zona teatrului. Cuvântul rostit de actrița Roxana Marin (cunoscută de pe scena Teatrului Național din Târgu-Mureș, dar și din proiecte independente) și combinația între voce și pian vor completa profunzimea momentului artistic. Un proiect complex care redă, atât prin teme standard de jazz preponderent lirice, compoziții proprii și improvizație liberă, stările pe care cei trei le-au experimentat vizitând expozițiile muzeului din Cetate.

 

În completarea momentului artistic, veți putea vizita trei expoziții în clădirea Muzeului din Cetate:

  • Expoziția permanentă de istorie „Orașul întărit. Târgu Mureșul în secolul al XVII-lea”
  • Expoziția temporară de arheologie „Epoci, elite și arme”
  • Expoziția temporară de artă contemporană „BarabásiLAB: Tipare ascunse”

 

Vă așteptăm cu drag!