Jazz and Poetry at the Gallery

  • Home
  • Jazz and Poetry at the Gallery
18 iul.

Muzeul Județean Mureș, în colaborare cu Asociația Neumarkt Events, vă invită sâmbătă, 22 iulie 2023, începând cu ora 19.00, la un concert-recital de poezie jazz, în Palatul Culturii din Târgu Mureș. Evenimentul va avea loc în expoziția  „Capodopere. De la Andreescu la Ghenie. Colecție particulară” deschisă în Palatul Culturii, aripa dreaptă, etajul II.

Participarea la eveniment se va face pe baza biletului de vizitare a Muzeului, în valoare de 15 lei adulți, 3 lei studenți/elevi sau 7 lei pensionari. Locurile sunt limitate, rezervările se fac telefonic la numărul 0749-912.992 sau  prin e-mail: pr@muzeulmures.ro

 

Îți promitem o seară de colecție  alături de:

Ana Maria Galea – voce

Larisa Dobrin – jazz poetry

Daniel Csikos – pian

 

Cei doi muzicieni cu vastă experiență concertistică (Ana Maria Galea – voce și Daniel Csikos – pian) deschid întotdeauna o poartă pentru colaborările și improvizațiile libere alături de tineri artiști. Vizitarea expoziției „Capodopere. De la Andeescu la Ghenie. Colecție particulară” i-a inspirat pe aceștia pentru un proiect sincretic care îmbină poezia și jazz-ul. Au ales-o ca parteneră de scenă pe Larisa Dobrin, tânără absolventă a Universității de Arte din Târgu Mureș și proaspătă actriță a Teatrului Național din Târgu Mureș. Cuvântul rostit de Larisa Dobrin și combinația între voce și pian vor completa profunzimea momentului artistic. Un proiect complex care redă, atât prin teme standard de jazz preponderent lirice, compoziție proprie și improvizație liberă, stările pe care cei trei le-au experimentat atunci când au avut primul contact cu lucrările expuse.