Jazz & Wine at the Museum

  • Home
  • Jazz & Wine at the Museum
20 iul.

Muzeul Județean Mureș, în parteneriat cu Villa Vinèa și Asociația Neumarkt Events, au deosebita plăcere de a vă invita la o seară de jazz cu „Ana Maria Galea Quartet”, urmată de o degustare de vinuri, joi, 28 iulie 2022, de la ora 20:00. Evenimentul se desfășoară în cadrul programului: Joia muzeală #20 și este recomandat de Crama Villa Vinèa.

Locul de desfășurare: Curtea interioară a Palatului Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Rezervări pe e-amail:  pr@muzeulmures.ro sau la telefon 0749-912.992

 

***

Ana Maria Galea Quartet

Ana Maria Galea – voce

Csikos Daniel –pian

Vaughn Roberts – chitară bas/trompetă

Avar Gombocz – baterie

 

Ana Maria Galea este una dintre vocalistele de jazz cu o bogată activitate atât pe plan național, cât și internațional. Cu numeroase apariții în cluburile de jazz din țară și străinătate, alături de muzicieni importanți ai scenei internaționale, Ana Maria Galea a fost invitată să concerteze în locuri precum: „Sala de Muzică”  de la Castelul Peleș,  Biblioteca Națională a României, Palatele Brâncovenești, Gala UNITER, „Zilele Româno-Americane” organizate de Filarmonica de Stat Sibiu, Festivalul  Internațional de Jazz și Blues de la Brașov. Sau, în calitate de lider de ansamblu, la Festivalul Muzicii Europene de la Alger, Algeria și alte evenimente de notorietate.

Formula de cvartet a Anei Maria Galea, alături de  muzicienii Daniel Csikos la pian, și Avar Gombocz (membru în Orchestra Filarmonicii din Târgu Mureș) la baterie, împreună cu muzicianul Neozeelandez  Vaughn Roberts  (chitară bas și trompetă) oferă publicului experiența unui concert de jazz clasic cu teme standard celebre dar și compoziții proprii. Cuvântul rostit de actrița și vocalista Anamaria Galea dar și sound-ul unui trio de jazz oferă publicului o experiență sonoră unică plină de emoții dintre cele mai intime. Concertul  propune marcarea unor etape importante ale muzicii de jazz. Cântece precum „Take the A Train ” (compusa de Duke Ellington), „La vie en rose”, superba bossa-nova scrisă de compozitorul italian Bruno Martino, ori compoziția muzicianului român Titel Popovici pe versuri de Anca Parghel „Iubirea noastră nu are apus” sunt câteva dintre alegerile celor patru artisti.

De la swing la bossa-nova, baladă, ori jazz-vals – toate temele prezentate sunt teme despre dragoste care vin să întărească convingerea că Ana Maria Galea este o cântăreață eminamente lirică care dispune în același timp de forță, acuratețe a intonației și expresivitate.

 

 

Crama Villa Vinèa

Situată în localitatea Mica, la 15 km de Târnăveni, crama Villa Vinèa cultivă 70 de hectare de vie, plantate cu 12 soiuri locale și internaționale, printre care Fetească Regală, Fetească Albă, Gewürztraminer sau Kerner. Terroirul impresionant, metodele de producție și pasiunea fac ca vinurile Villa Vinèa să fie extrem de apreciate pentru calitatea, savoarea și mineralitatea lor.

Povestea Villa Vinèa a început în 2004, când Heiner Oberrauch a descoperit, în mijlocul Transilvaniei, în apropierea orasului Tîrgu-Mureș, un loc frumos, cu potențial pentru vinuri de calitate.

“M-am îndrăgostit instantaneu de această zonă și până în ziua de azi îmi amintesc de prima dată când am privit-o – peisajul fermecător de-a lungul râului Târnava Mică, scăldat de o lumină delicată, cu dealuri care îmi aminteau de Toscana. Am testat solul, iar rezultatele mi-au dovedit  că este unul excelent pentru vița-de-vie. Astfel, am decis să crrez o podgorie, de unde să ia naștere vinuri unice, cu un caracter deosebit, memorabile pentru cei care le gustă”, declară Heiner Oberrauch, proprietarul Villa Vinèa.

 

Muzica și vinul bun se întâlnesc la muzeu, te așteptăm cu drag!