Különleges tárlatvezetés Marcel Barticcal

  • Home
  • Különleges tárlatvezetés Marcel Barticcal
27 dec.

A Maros Megyei Múzeum meghívja Önöket a Pálosok c. kiállításnak szentelt utolsó rendezvényére, ahol különleges vendégünk lesz Marcel Bartic történénelemtanár személyében. Az eseményre 2022. december 29-én, csütörtökön 18.00 órától kerül sor a múzeum várbeli épületében. Román nyelvű rendezvény.

 

Az idegenvezetést különleges vendégünk, Marcel Bartic tanár személyes és szubjektív kiegészítései fogják megszakítani. Marcel Bartic bukaresti Laude-Reut Oktatási Központ történelemtanára. Bartic tanulmányait a iași Al. I. Cuza Egyetem történelem szakán végezte, kutatási területe a román középkor sajátosságainak kutatása a mentalitások, az identitás és másság viszonyainak szemszögéből. Ezen témák vizsgálata nyomán jutott el a zsidóság és a holokauszt történetének kutatásához, e témából írta fokozati dolgozatát is: A bukaresti zsidó közösség 1940–1944 közötti történte címmel. Szerzőként közreműködött az 5. osztályos tankönyv megírásában és tagja volt annak a bizottságnak, amely a Zsidók és a holokauszt története című iskolai tananyagon dolgozott. Moderálja az Europa FM Akadémiát, és gyakran ír olyan kiadványokba, mint a Republica és a Private Education. Szenvedélyes és lelkes tanárként számos, az iskolák digitalizálásával és az inkluzív oktatással kapcsolatos projektben vesz részt.

 

A rendezvényen való részvétel belépőjegy megváltásával történik, ami felnőtteknek 12 lejbe, diákoknak 3 lejbe, nyugdíjasoknak 6 lejbe kerül. A helyek száma korlátozott, helyfoglalás a 0749-912.992-es telefonszámon vagy a pr@muzeulmures.ro e-mail címen lehetséges.