Noaptea la Castel

  • Home
  • Noaptea la Castel
29 aug.

Noaptea la Castel este un eveniment marca Noaptea Muzeelor la Sate și va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, în intervalul orar 15:00-23:00, în ambianța magică a Castelului Rákóczi-Bornemisza din Gurghiu, județul Mureș. Intrarea este liberă.

 

PROGRAM

 

15:00 ARTA ȘI PATRIMONIUL LOCAL – atelier de cianotipie pentru copii (7-12 ani), cu Bianca Bărbieru de la Loe’s Garden.

 

Atelierul de cianotipie pentru copii îmbină arta, natura și istoria, având ca scop introducerea participanților în fascinanta tehnică fotografică alternativă, și dezvăluirea valorii parcului dendrologic local și a castelului din comunitatea lor.

 

17:00 DISCUȚII DESPRE VIITORUL PATRIMONIULUI DE LA GURGHIU

 

Invităm participanții interesați la un dialog deschis despre patrimoniul local și noi modalități de valorificare a acestuia în beneficiul comunității.

 

20:00 CINEMA ÎN CURTEA CASTELULUI – Proiecția filmului R.M.N. de Cristian Mungiu, 2022 | 126 min, România, dramă (AP-12) | Distribuitor: Voodoo Films

 

R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm astăzi la un viitor neliniștitor.

 

Organizator național Noaptea Muzeelor la Sate:

Rețeaua Națională a Muzeelor din România

 

Organizator local:

Asociația Unda Verde

 

Parteneri:

Muzeul Județean Mureș, Asociația K’arte, Cașva Hospitality SRL, Atelier Undaverde SRL, Loe’s Garden, Kalmia Decor, Nest, Bucinmob.

 

Parteneri media:

Radio Târgu Mureș, Ardeal TV, Zi de Zi