Manifestări ale Artei Totale în România: Art Nouveau, Szecesszió, Sezession, Jugendstil

  • Home
  • Manifestări ale Artei Totale în România: Art Nouveau, Szecesszió, Sezession, Jugendstil

De la 1 iulie și până pe 28 august, povestea stilului Art Nouveau din România se spune la Palatul Culturii din Târgu Mureș

Institutul Național al Patrimoniului aduce expoziția „Manifestări ale Artei Totale în România: Art Nouveau, Szecesszió, Sezession, Jugendstil” într-una dintre cele mai reprezentative clădiri ale stilului: Palatul Culturii de la Târgu Mureș.

Expoziția este realizată în cadrul proiectului Art Nouveau 2 și este dedicată evoluției pe teritoriul actual al României a unui stil de anvergură internațională. Se trec în revistă programe de arhitectură dezvoltate în cele mai diverse colțuri ale țării – de la Arad, Timișoara sau Baia Mare la Brașov, Târgu Mureș și Cluj-Napoca, Băile Govora, Borsec sau Botoșani și până la Brăila, București sau Calafat.

Pasionații de experiențe culturale și descoperiri istorice sunt invitați să descopere vocabularul emblematic al acestui stil prezent în toate formele artei, precum și modul în care expoziția se integrează în atmosfera unui spațiu cunoscut pentru parcursul său Art Nouveau, Palatul Culturii din Târgu Mureș, clădire simbol a stilului Szecesszió.

Parteneri ai Institutului Național al Patrimoniului în dezvoltarea expoziției: 

Muzeul Județean Târgu Mureș – Palatul Culturii: Koppány Bulcsú ÖTVÖS, director; Szántó Loránt / Fülöp Timea, șef serviciu; Oniga Erika, muzeograf.

Muzeul Național Peleș: Narcis Dorin Ion, director general; Mircea-Alexandru Hortopan, director patrimoniu.

Aquatim – Muzeul Apei: Ilie Vlaicu, director general; Loredana Leordean, coordonator programe educaționale.