SZERETNÉL A 2022-ES MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN ÖNKÉNTESKÉNT SEGÍTENI A MAROS MEGYEI MÚZEUMNAK?

 • Home
 • SZERETNÉL A 2022-ES MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN ÖNKÉNTESKÉNT SEGÍTENI A MAROS MEGYEI MÚZEUMNAK?


  Jelentkezési űrlap

  Önkéntesmunkát szeretnék végezni a Múzeumok Éjszakája 2022 eseményen!

  *Beírandó a korábbi önkéntes tapasztalat éve, a szervezőintézmény/egyesület és 2-3 elvégzett feladat. Ha ez az elsőönkéntes tapasztalata, kérjük, írja be a Nincs tapasztalatom szöveget.

  A Múzeumok Éjszakája 2022. május 14-én, szombaton kezdődik a Maros Megyei Múzeum városbeli kiállítótereiben és partnereink helyszínein, 2022. május 15-én, vasárnap pedig a Mikházi Régészeti Parkba költözik át.

  A Múzeumok Éjszakája a Maros Megyei Múzeum által szervezett legnépszerűbb helyi kulturális rendezvény. Az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő esemény aktív részvételre hív, hogy segíts a szervezésben a Múzeum csapatának. Együtt dolgozhatsz szakembereinkkel, akik közt van kutató és muzeológus, fiatal és tapasztalt, de mind olyan emberek, akik ugyanazokat az értékeket vallják, mint Te!

  Az önkéntes ismertető jegyei:

  – elmúlt 16 éves (21:00 óráig tartó munkaidőhöz) vagy 18 éves (22:00 óra utánig terjedő munkaidőhöz)

  – legalább 5 órára rendelkezésünkre áll 2022. május 14-én és/vagy 15-én

  – rugalmas, magabiztos, pozitív, mérsékelt és empatikus

  Amit ajánlunk:

  – önkéntes póló;

  – szendvics és víz;

  – önkéntes igazolás;

  – ingyenes belépés minden múzeumi rendezvényre a 2022-es év végéig.

  Tudtad, hogy az önkéntes munka szakmai tapasztalatnak számít (78/2014-es önkéntes törvény), és hogy az önkéntes tapasztalatokat a munkaadók és a külföldi egyetemek felvételi bizottságai is figyelembe veszik?

  Részlegek és feladatkörök:

  – Infopoint (meghívottak és látogatók fogadása, tájékoztatás a rendezvény programjairól, szórólapok és közvélemény-kutatások kiosztása, a helyszíni információk továbbítása a múzeum munkatársainak) – 30 hely

  – Múzeumpedagógia (segítségnyújtás és együttműködés a múzeumpedagógiai műhelymunkákhoz kijelölt munkatársakkal, helyiségek előkészítése a tevékenységekhez, a közönség tájékoztatása, előre nem látható helyzetek kezelése és továbbítása) – 50 hely

  – Kommunikáció és marketing (kommunikációs kampányok, közösségi média, rendkívüli helyzetek kezelése, a közvélemény-kutatások, valamint a szóbeli/írásos beszámolók adatainak feldolgozása) – 10 hely

  Mit kell tenned?

  1. lépés: Töltsd ki a jelentkezési űrlapot május 6-ig (a kitöltés öt percet vesz igénybe);
  2. lépés: május 7. és 9. között írásos választ kapsz;
  3. lépés: a május 9–13 közötti időszakban kézhez kapod a szerződést, a feladatokat, valamint a munkáddal kapcsolatos részleteket.