SZERETNÉL ÖNKÉNTESKEDNI A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN?

 • Home
 • SZERETNÉL ÖNKÉNTESKEDNI A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN?


  Jelentkezési űrlap

  Önkéntes munkát szeretnék végezni a Múzeumok Éjszakája 2024 eseményen!

  *Beírandó a korábbi önkéntes tapasztalat éve, a szervező intézmény/egyesület és 2-3 elvégzett feladat. Ha ez az első önkéntes tapasztalata, kérjük, írja be a Nincs tapasztalatom szöveget.

  A Múzeumok Éjszakája 2024. május 18-án, szombaton zajlik a Maros Megyei Múzeum városbeli kiállítótereiben és partnereink helyszínein.

  A Múzeumok Éjszakája a Maros Megyei Múzeum által szervezett legnépszerűbb helyi kulturális rendezvény. Az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő esemény aktív részvételre hív, hogy segíts a szervezésben a Múzeum csapatának. Együtt dolgozhatsz szakembereinkkel, akik közt van kutató és muzeológus, fiatal és tapasztalt, de mind olyan emberek, akik ugyanazokat az értékeket vallják, mint Te!

  Az önkéntes ismertető jegyei:

  – elmúlt 16 éves (22:00 óráig tartó munkaidőhöz) vagy 18 éves (01:00 óráig terjedő munkaidőhöz)

  – legalább 5 órára rendelkezésünkre áll

  – rugalmas, magabiztos, pozitív, mérsékelt és empatikus

  Amit ajánlunk:

  – önkéntes póló;

  – szendvics és víz;

  – önkéntes igazolás;

  Tudtad, hogy az önkéntes munka szakmai tapasztalatnak számít (78/2014-es önkéntes törvény), és hogy az önkéntes tapasztalatokat a munkaadók és a külföldi egyetemek felvételi bizottságai is figyelembe veszik?

  Részlegek és feladatkörök:

  – Infopoint (meghívottak és látogatók fogadása, tájékoztatás a rendezvény programjairól, szórólapok és közvélemény-kutatások kiosztása, a helyszíni információk továbbítása a múzeum munkatársainak)

  – Múzeumpedagógia (segítségnyújtás és együttműködés a múzeumpedagógiai műhelymunkákhoz kijelölt munkatársakkal, helyiségek előkészítése a tevékenységekhez, a közönség tájékoztatása, előre nem látható helyzetek kezelése és továbbítása)

  – Kommunikáció és marketing (kommunikációs kampányok, közösségi média, rendkívüli helyzetek kezelése, a közvélemény-kutatások, valamint a szóbeli/írásos beszámolók adatainak feldolgozása)

  Mit kell tenned?

  1. lépés: Töltsd ki a jelentkezési űrlapot 2023.04.21-ig
  2. lépés: Írásos választ kapsz az educatie@muzeulmures.ro emailcímről
  3. lépés: A 2024.04.22 – 05.17.  közötti időszakban kézhez kapod a szerződést, a feladatokat, valamint a munkáddal kapcsolatos részleteket.