Workshop de restaurare lemn policrom

2019.10.21 - 2019.10.27
În perioada 20–27 octombrie 2019, Laboratorul de conservare restaurare și Secția Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș, vor iniția acțiunea culturală intitulată ”Workshop de restaurare lemn policrom”, la care vor participa invitați de la muzeele din țară, precum Muzeul Haáz Rezső – Odorheiul Secuiesc, Muzeul Bucovinei – Suceava, dar şi de la instituţii de învăţământ universitar de profil: Universitatea Națională “George Enescu”, Facultatea de Arte Vizuale și Design – Iaşi; Universitatea ”Lucian Blaga” – Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Istorie Patrimoniu și Teologie Protestantă – Sibiu.
Alături de specialiștii restauratori și sub atenta lor îndrumare, vor lucra studenți, masteranzi și absolvenți ai facultăților de restaurare, cu specializarea tempera pe lemn și lemn policrom. Lucrările workshopului se vor axa pe cercetarea prealabilă a pieselor, căreia îi vor urma operații de conservare și restaurare, în vederea valorificării ulterioare prin expunere.
 
Organizatori: Muzeul Județean Mureș, reprezentat prin: Dr. Dumitrescu Raluca, șef secție Laborator conservare-restaurare; Pop Angela, director adjunct, șef secție Etnografie și Artă Populară
 
 

Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter ca să te informăm în legătură cu cele mai noi evenimente și expoziții!

2020 Muzeul Județean Mureș