Ora de ecologie la muzeu

14 ian.

Proiect educațional

IANUARIE 

***
Hrănitori și scorburi artificiale

(responsabil/ organizator: Kis Réka Beáta – Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus”)

Cum putem ajuta păsările, pe parcursul unui an?

Cum amenajăm o hrănitoare pentru păsări?

De ce este necesară montarea scorburilor/ cuiburilor artificiale?

Care sunt speciile de păsări care vizitează hrănitorile de iarnă?

Odată cu instalarea iernii, păsările își găsesc hrana din ce în ce mai greu. În acest anotimp, le putem atrage mai aproape de așezările omenești dacă le oferim hrană. În acest context, este important să construim hrănitori funcționale. Ce le oferim de mâncare păsărilor, în hrănitori, dar, mai ales cine sunt oaspeții la hrănitori, veți afla în ultima zi de vineri a lunii ianuarie (28 ianuarie 2022, de la ora 8:00), în Clădirea principală a Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș (Târgu Mureș, strada Horea nr. 24).

***

Activitate de confecționare de hrănitori și de scorburi artificiale

(responsabil/ organizator: Simon Brigitta – Muzeul Județean Mureș, Secția de Științele Naturii)

Vom confecționa, împreună cu voi, hrănitori și le vom amplasa în locurile potrivite, din grădina Muzeului. Vom pregăti, împreună, hrana cea mai indicată pentru păsări. Vă așteptăm joi, 27 ianuarie 2022, la ora 8:00, în Clădirea principală a Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș (Târgu Mureș, strada Horea nr. 24)!

Precizări: Înscrierea la activități se face telefonic (0748680861), începând de vineri, 21 ianuarie 2022, ora 12, până marți, 25 ianuarie 2022, ora 16. Taxa de participare este de 8 lei/persoană.

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *