Ghidaj curatorial în expoziția Paulinii cu Pető Zsuzsa la Joia Muzeală #31

  • Home
  • Ghidaj curatorial în expoziția Paulinii cu Pető Zsuzsa la Joia Muzeală #31
01 dec.

Muzeul Județean Mureș organizează joi, 8 decembrie 2022, de la ora 18.00, la un ghidaj curatorial prin expoziția temporară dedicată istoriei Ordinului Paulin. Ghidajul va fi susținut de curatorul expoziției, doamna Pető Zsuzsa, arheolog-muzeograf la Muzeul Național Maghiar.

Despre felul în care a fost construită expoziția, de la idee la materialul finit și alte informații din culisele expoziției Paulinii veți afla chiar de la curator, la o întâlnire care aduce în lumină istoria unui ordin monahal cu o istorie impresionantă, marcată de declin și renaștere. Ordinul a fost fondat la mijlocul secolului al treisprezecelea și este singurul ordin maghiar recunoscut de Papă în Evul Mediu care funcționează și astăzi.

Evenimentul se va desfășura în limba maghiară și va avea loc la etajul clădirii Muzeului din Cetatea Târgu Mureș, sediul Secției de Istorie și Arheologie. Locurile sunt limitate și este necesară înscrierea prealabilă la adresa pr@muzeulmures.ro sau telefonic la numărul 0749.912.992. Accesul se face pe baza biletului de vizitare a expoziție, 12 lei standard, 6 lei pensionari și 3 lei elevi și studenți.