Utolsó találkozás Bátor Botond pálos szerzetessel a Pálosok című kiállításon

  • Home
  • Utolsó találkozás Bátor Botond pálos szerzetessel a Pálosok című kiállításon
23 nov.

A Maros Megyei Múzeum szeretettel várja 2022. december 5-én, hétfőn 18 órától mindazokat, akik lemaradtak a Bátor Botond pálos szerzetessel való találkozásról.

 

Vendégünk újabb rendkívüli tárlatvezetést tart a Pálosok kiállításban, melynek során egy pálos szerzetes szemszögéből mutatja be a kiállítást. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Magyar Pálos Rend és a Maros Megyei Múzeum partnerségével szervezett kiállítás átfogó képet nyújt a szerzetesrend múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A különleges tárlatvezetés tárgyát képező kiállítási tárgyak között a Kárpát-medencei kolostorokból származó régészeti leletek, pálos kötődésű középkori irodalmi emlékeket őrző kódexek, arany és ezüst liturgikus tárgyak, kora újkori metszetek, számos szobor, festmény és metszet tanúskodik a rend gazdag örökségéről.

 

A magyar nyelvű rendezvényre a múzeum várbéli épületének emeletén kerül sor. A helyek száma korlátozott, előzetes regisztráció szükséges a pr@muzeulmures.ro címen vagy a 0749.912.992-es telefonszámon. A belépő 12 lej felnőttek, 6 lej nyugdíjasok és 3 lej diákok számára.

A kiállítás részleteiről a www.muzeulmures.ro weboldalon, az időszaki kiállítások menüpontban tájékozódhatnak az érdeklődők.