Secţia de Ştiinţele Naturii

  • Home
  • Secţia de Ştiinţele Naturii

ÎNCHIS PENTRU REABILITARE ÎN CADRUL LUCRĂRII

„Reabilitarea Muzeului de Știinţele Naturii Târgu-Mureș” (Programul Operațional Regional 2014-2020 – Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural).

Muzeul de Științele Naturii din Tîrgu-Mureș  este situat în fosta clădire a Muzeului de Artă Industrială Secuiască, construită între anii 1890 – 1893, pe strada Luntrașilor nr. 24, azi strada Horea, pe o parte dintr-un teren de exerciții ale pompierilor.

Expoziția de bază a Muzeului de Științele Naturii prezintă flora și fauna mureșeană, excepție făcând mineralele și rocile prezentate în prima sală, care provin din sectorul minier Baia-Mare și din zona munților Metaliferi. A fost proiectată și realizată în echipă pluridisciplinară, în perioada iunie 1987 – februarie 1988 și a intrat în circuitul public în 16 februarie 1988.  A fost considerată, la vremea respectivă, un model de bună practică pentru muzeele de profil din România. Ca puncte de atracție din expoziția de bază meționăm diorama de mari dimensiuni, în care sunt prezentate patru ecosisteme naturale, surprinse în cele patru anotimpuri, precum și trofeul de cerb carpatin, unul dintre cele mai frumoase din lume, recoltat de pe un teren de vânătoare din județul Mureș.

Astăzi, Muzeul de Științele Naturii este parte integrantă a ofertei culturale mureșene și naționale, implicându-se activ în evenimente culturale locale și naționale , este un partener valoros în educația copiilor, elevilor și studenților, prin activitățile de pedagogie muzeală desfășurate în cadrul unor programe specifice, bine structurate. De asemenea, Muzeul de Științele Naturii este un membru activ al societații științifice din România și din alte țări atât prin participarea, anual, la conferințe științifice naționale și internaționale, cât și prin organizarea, anual, de conferințe științifice naționale și internaționale și, nu în ultimul rând, prin publicarea de studii de specialitate în reviste ştiinţifice.

Program de vizitare

Marţi – Vineri: 9 – 16
Sâmbătă: 9 – 14
Duminică: 9 – 13
Luni: închis

Bilete de intrare

Standard: 12 lei
Elevi, studenți: 3 lei
Pensionari: 6 lei
Pentru persoanele cu dizabilități intrarea este gratuită.

Adresa

str. Horea nr. 24
540036 Târgu Mureș
Tel: 0365-430390

Arhivă, Muzeul de Științele Naturii

Exponatul lunii – Dinte de rechin gigant

01.02.2019 28.02.2019