Ştiinţele naturii

Începuturile Muzeului de Științele Naturii din Tîrgu-Mureș datează din anul 1952, când a fost  repartizat aici primul biolog. Laboratorul de taxidermie, unde au fost naturalizate piesele expuse în actuala expoziție de bază a Muzeului de Științele Naturii, a luat ființă în anul 1965.
Timp de 30 de ani, personalul de specialitate din cadrul muzeului s-a preocupat de formarea și îmbogățirea colecțiilor științifice de bunuri culturale, precum și de valorificarea cultural-educativă a acestora prin expoziții temporare.
Astăzi, Muzeul de Științele Naturii deține valoroase colecții de paleontologie, mineralogie-petrografie, plante inferioare și superioare, animale nevertebrate (melci, scoici, insecte – indigene și exotice) și animale vertebrate (păsări, ouă de păsări, mamifere, schelete, trofee de vânătoare), totalizând circa 60 000 de piese, care beneficiază de condiții de conservare optime în depozitele din clădirea secundară a muzeului. Aceste colecții provin din cerecetarea științifică, din achiziții și din donații.

Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter ca să te informăm în legătură cu cele mai noi evenimente și expoziții!

2021 Muzeul Județean Mureș