Workshop de restaurare pictură ulei pe pânză

  • Home
  • Workshop de restaurare pictură ulei pe pânză
20 iul.
În perioada 25-31 iulie 2021, Laboratorul de conservare și restaurare al Muzeului Județean Mureș desfășoară un atelier destinat specialiștilor în domeniu, intitulat ”Workshop de restaurare pictură ulei pe pânză”.
 
Printre instituțiile participante la acest atelier amintim: Muzeul Național de Artă Timișoara și Muzeul Secuiesc al Ciucului, alături de alte instituţii de învăţământ universitar de profil, cum a fi Universitatea Națională “George Enescu”, Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iaşi.
 
Piesele selectate pentru restaurare fac parte din colecțiile secțiilor de Istorie și Artă ale Muzeului Județean Mureș, respectiv: Gábor Antal de Sikó Miklós, Peisaj de Markó Károly, Venus dormind de Leizen – Mazeyer Sándor, Natură statică de Szolnay Sándor, Țigancă de Octavian Băncilă și Portretul contesei Lázár Olga de Karl Nagl.
 
Lucrările atelierului se vor axa pe cercetarea prealabilă a pieselor, căreia îi vor urma operațiile de conservare și restaurare, în vederea valorificării ulterioare prin expunere.
 
Prin analizarea stării de conservare a pieselor selectate pentru restaurare, efectuarea unor studii de caz și nu în ultimul rând operațiile propriu-zise de restaurare, acest atelier continuă tradiția dialogului științific al muzeului.
 
Atelierul va fi susținut de doamna dr. Nemes Erika, expert restaurator pictură ulei pe pânză și doamna dr. Dumitrescu Raluca, șeful Laboratorului de conservare și restaurare.