MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2024

  • Home
  • MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2024
29 mart.

A Maros Megyei Múzeum szeretettel várja Önöket 2024. május 18-án, szombaton az év legfontosabb múzeumi eseményére, a Múzeumok Éjszakája 2024-re. Mint minden évben, most is új kiállításokkal, koncertekkel, tárlatvezetéssel és számos gyermekfoglalkozással, valamint egyéb különleges rendezvénnyel készülünk a múzeum és partnerintézmények helyszínein.

A rendezvény idei kiadása immár a tizennyolcadik, helyszíneként négy marosvásárhelyi múzeumi tér szolgál:
– a Kultúrpalota és a Művészeti Galériák
– a Toldalagi-Palota a Rózsák tere 11. szám alatt – a Néprajzi és Népművészeti Osztály székhelye
– a múzem várbeli épülete – a Történeti és a Régészeti Osztály székhelye
– a Természettudományi Osztály Horea utca 24. szám alatti székhelye

A rendezvény teljes programja hamarosan elérhető lesz a www.muzeulmures.ro oldalon.
Belépőjegy / karszalag: felnőttek és nyugdíjasok – 10 lej; tanulók és diákok – 2 lej.

A belépőjegyek 2024. május 1-től a múzeum honlapján online megvásárolhatók. A rendezvény napján karszalagot csak a Maros Megyei Múzeum látogatótereiben lehet beszerezni.
***
A Múzeumok Éjszakáját 19 évvel ezelőtt kezdeményezte a francia kulturális és kommunikációs minisztérium. Az Európa Tanács, az UNESCO és a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa támogatásával Romániában a Múzeumok Nemzeti Hálózata (RNMR) szervezésében rendezik meg évente.

Több tucat európai és Európán kívüli ország múzeumai és kulturális intézményei ugyanazon az éjszakán nyitják meg kapuikat. Az európai esemény hivatalos honlapja: http://nuitdesmusees.culturecommunication.gouv.fr/

A május 18-án sorra kerülő romániai rendezvények általános szervezésével és programjával kapcsolatos naprakész hírek a Múzeumok Éjszakája csatornán – https://noapteamuzeelor.org/, valamint az érintett kulturális intézmények, köztük a Maros Megyei Múzeum kommunikációs hálózatán – www.muzeulmures.ro – lesznek elérhetők.

#SavetheDate #Május18 #MarosMegyeiMúzeum ##Természettudományok #RestauráltPalota #Videomapping #Peopleofthemuseum