NUANȚE ALE NATURII

  • Home
  • NUANȚE ALE NATURII
29 mart.

Fundația Casa Tradițiilor Ardelenești, în parteneriat cu Muzeul Județean Mureș, vă invită marți, 4 aprilie, începând cu ora 17.00, la deschiderea expoziției „Nuanțe ale naturii”, care se va desfășura în sălile de expunere temporară din Palatul Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară.

Gazdele evenimentului de deschidere vor fi Etelka Páll, artist popular și Emese Virginás-Tar, muzeograf la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș. Vernisajul va fi completat de concertul de țitere susținut de formația Fagyöngy.

 

***

 

NUANȚE ALE NATURII – Expoziție etnografică temporară  

Curator: Etelka Páll

Organizator: Fundația Casa Tradițiilor Ardelenești

Partener: Muzeul Județean Mureș

Locație: Palatul Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară (Piața Trandafirilor 11)

Perioada de vizitare: 4 aprilie – 4 iunie 2023

 

Expoziția „Nuanțe ale naturii” a fost realizată inițial de către Asociația „Iharos” din Ungaria, în primăvara anului 2022, în cadrul seriei de evenimente „Meșteșuguri vechi și rare”. Expoziția a fost creată de doi artiști, care cunosc tainele torsului lânii, utilizând lână vopsită cu plante tincturiale: împletitoarea din nuiele, artistul popular Ilona Kozama și țesătoarea, vopsitoarea cu plante tincturiale, artistul popular, Etelka Páll.

Expoziția poate fi vizitată până pe 4 iunie 2023, în Palatul Toldalagi, Piața Trandafirilor, nr. 11, de marți până vineri, între orele 09.00 și 16.00, sâmbătă, între orele 09:00 și 14:00, dumincă, între orele 09.00-13.30. Intrarea la vernisaj este liberă.

Tarif de vizitare: 15 lei – adulți, 7 lei – pensionari și 3 lei – elevi și studenți.