Ultima întâlnire publică cu călugărul paulin Botond Bátor în expoziția Paulinii

  • Home
  • Ultima întâlnire publică cu călugărul paulin Botond Bátor în expoziția Paulinii
23 nov.

Pentru cei care au ratat întâlnirea cu călugărul paulin Botond Bátor în expoziția PAULINII, Muzeul Județean Mureș vă așteaptă luni, 5 decembrie 2022, de la ora 18.00, la un nou ghidaj special prin expoziția temporară dedicată istoriei Ordinului Paulin.

 

Fratele Botond Bátor va prezenta expoziţia din punctul său de vedere, în calitatea sa de călugăr Paulin. Expoziția organizată de Muzeul Național Maghiar, în parteneriat cu Ordinul Paulin Maghiar și Muzeul Județean Mureș, oferă o imagine cuprinzătoare a trecutului, prezentului și viitorului ordinului de călugări. Printre exponatele care vor face subiectul ghidajului special regăsim descoperiri arheologice din mănăstirile din Bazinul Carpatic, codice interne și externe care păstrează monumente literare medievale cu legătură paulină, obiecte liturgice din aur și argint, stampe moderne timpurii, numeroase sculpturi, picturi și gravuri care atestă bogata moștenire a Ordinului.

 

Evenimentul se va desfășura în limba maghiară și va avea loc la etajul clădirii Muzeului din Cetatea Târgu Mureș, sediul Secției de Istorie și Arheologie. Locurile sunt limitate și este necesară înscrierea prealabilă la adresa pr@muzeulmures.ro sau telefonic la numărul 0749.912.992. Accesul se face pe baza biletului de vizitare a expoziție, 12 lei standard, 6 lei pensionari și 3 lei elevi și studenți.

Detalii despre expoziție găsiți pe www.muzeulmures.ro, secțiunea de Expoziții temporare.