Confluențe 3

23 mai

Muzeul Județean Mureș organizează cea de-a treia ediție a expoziției-concurs Confluențe în cadrul festivalului Vâltoarea Mureșeană, proiect ce propune promovarea și susținerea artei contemporane tinere.

CONFLUENȚE 3:
• 3 spații expoziționale din 2 orașe (Târgu-Mureș și București)
• 6 premii
• promovare prin licitații de artă contemporană organizate de Galeriile Artmark
• asigură cazare și masă pentru 3 zile în Târgu-Mureș artiștilor participanți >>> festival – muzică/ poezie/ film/ discuții etc.

Expoziția va avea loc în trei locații din două orașe, în Târgu-Mureș în Galeria Art Nouveau și în Muzeul de Artă din Palatul Culturii, urmând ca o parte dintre lucrări să fie expuse și în cadrul Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București, expoziție ce va face parte din NAG2019.
Considerăm că este foarte importantă promovarea tinerilor artiști, așadar inițiativa noastră va fi susținută și în anul acesta de Galeriile Artmark, care prin reprezentantul lor vor alege lucrările a 2-3 tineri artiști din expoziție, care vor fi promovați la una din licitațiile de artă contemporană.
Mizăm pe diversitatea abordărilor, a tematicilor, tehnicilor și până la urmă a viziunilor, considerând-o necesară pentru ilustrarea reală a tendințelor artei contemporane.
Ediția din acest an propune aducerea laolaltă nu doar a lucrărilor selectate ci și a autorilor acestora cu scopul de a consolida arta contemporană tânără.

INVITAȚIE-REGULAMENT EXPOZIȚIA CONFLUENȚE
Locul şi data desfăşurării: Galeria Art Noveau UAPR Târgu Mureș și Muzeul de Artă, Palatul Culturii, Târgu-Mureș
20 august – 06 septembrie 2019

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București
septembrie (urmează să stabilim data exactă)

Organizatori: Muzeul Județean Mureș, Vâltoarea Mureșeană,
Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București
Parteneri: Consiliul Județean Mureș, Uniunea Artiștilor Plastici din Romania – Filiala Mureș, Artmark.

Condiții de participare:
– vârsta participanților trebuie să fie cuprinsă între 20 și 40 de ani;
– studenți sau absolvenți în domeniul artelor vizuale la universități de profil;

Artiștii au libertate în abordarea tematicii expoziției, Confluențe, fiind acceptate diferite medii, tehnici: pictură, grafică, sculptură, obiect, colaj, ceramică, instalaţie, video, etc.
Înscrierile se fac exclusiv online până la data de 2 august 2019. Cei care doresc să participe vor trebui să trimită la adresa de e-mail confluenceexhibition@gmail.com:
– între 3 și 5 fotografii (format.jpg, rezoluţie minimă 2 megapixeli) ale lucrărilor pe care intenționează să le înscrie în expoziție și/sau 2-3 video-uri (cu o durată de maxim 10 min) pentru artiștii care utilizează această formă de expresie, toate însoțite de numele autorului, titlul lucrărilor, dimensiunile, anul și tehnica. Vă rugăm, nu trimiteți fotografiile în interiorul documentului, ci în attachment.
– Curriculum Vitae (data și locul nașterii, studii, expoziții, datele de contact, site-ul sau blog-ul personal, dacă există).

Alte precizări:
Aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare.
Participanții trebuie să-și asigure transportul lucrărilor.
Pe întreaga perioadă a expoziției, participanții nu își pot retrage lucrările.
Organizatorii au dreptul de a folosi reproduceri după lucrările expuse, fără plata către autor, cu scopul promovării expoziţiei în materiale publicitare, în scop de informare, marketing şi educaţional.
Fiecare participant va primi câte un exemplar din catalogul expozițional.

În urma jurizării, în data de 06 august 2018, se va anunţa lista artiştilor expozanţi, pe pagina forgatag.ro.

Vor mai urma detalii legate de desfășurarea evenimentului.

Așteptăm cu nerăbdare înscrierile până în data de 2 august 2019!