NOAPTEA MUZEELOR 2023

  • Home
  • NOAPTEA MUZEELOR 2023
15 mart.
Muzeul Județean Mureș vă invită sâmbătă, 13 mai 2023, la cel mai important eveniment muzeal al anului – Noaptea Muzeelor 2023. Vă așteptăm, ca în fiecare an, cu expoziții noi, concerte, ghidaje, activități pentru copii și alte programe speciale în spații muzeale și în spații partenere.
Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a XVII-a ediție pe plan local și se va desfășura în patru spații muzeale din Târgu Mureș:
– Palatul Culturii și Galeriile de Artă
– Palatul Toldalagi din Piața Trandafirilor, nr. 11 – sediul Secției de Etnografie și Artă Populară
– Clădirea muzeului din Cetatea Târgu Mureș – sediul Secției de Istorie și Arheologie
– Clădirea secundară a muzeului de pe Horea, nr. 24 – Secția de Științele Naturii
Programul complet al evenimentului va fi disponibil curând pe site-ul muzeului www.muzeulmures.ro
Prețul biletului de intrare / brățara Noaptea muzeelor 2023: adulți și pensionari – 10 lei; elevi și studenți – 2,5 lei.
Biletele se pot achiziona online începând cu 1 mai 2023 de pe site-ul muzeului, iar în ziua evenimentului, brățările Noaptea Muzeelor 2023 se pot achiziționa doar din spațiile de vizitare ale Muzeului Județean Mureș.
***
Iniţiată în urmă cu 18 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR).
Muzee si instituții culturale din zeci de tari europene și nu numai își aprind luminile si deschid porțile in aceeași noapte. Site-ul oficial al evenimentului european: http://nuitdesmusees.culturecommunication.gouv.fr/
„Noaptea Muzeelor este un eveniment care contribuie la conturarea identității noastre culturale europene”, declară Ministrul Culturii si Comunicării din Franța, dna Audrey Azoulay.
Detalii complete şi actualizate despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 13 mai în România vor fi disponibile pe canalele Noaptea Muzeelor – https://noapteamuzeelor.org/, precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate, printre care se numără și Muzeul Județean Mureș – www.muzeulmures.ro