Performansz a kiállításban a Csütörtök a múzeumban #5-ön

  • Home
  • Performansz a kiállításban a Csütörtök a múzeumban #5-ön
20 feb.

Az újabb vizuális találkozó apropója a Gianina Cărbunariu által írt Tigris  Mockumentary play című kortárs színházi szöveg színpadra állítása. A Művészeti Líceum XII. B osztályának színművészeti csoportja Barabási Tivadar koordinálásával adja elő a darabot. Az előadás „élő kép”, „a modern világ röntgenfelvétele”, szemben Pittner Olivérnek Erdély városairól alkotott képzőművészeti szemléletével.

 

A rendezvényen múzeumi látogatójeggyel lehet részt venni. Jegyeket személyesen a Kultúrpalota jegypénztárában vagy online a www.muzeulmures.ro oldalon lehet vásárolni. Jegyárak: 25 lej (felnőttek), 12 lej (nyugdíjasok) és 6 lej (diákok, egyetemisták). Tájékoztatás és helyfoglalás: 0749.912.992 / pr@muzeulmures.ro.

„A történet alapja egy szibériai tigris 2011 decemberében történt szökése a nagyszebeni állatkertből. Három – szabadon, az állatkert melletti erdőben barangolva töltött – óra után a tigrist, Mihaelát a nyomkövető csapatok megtalálták és agyonlőtték. A helyzet a mai társadalom néhány alapvető témáját hozza felszínre: fogság–szabadság, „hibák” a rendszerben, a centrum és periféria közötti kölcsönös félelem. A dokumentáció időszakában készült interjúkkal azt próbáltuk megragadni, ahogyan az „idegen” tekintete találkozik a mai európai város valóságával: a kisebbségi, a más, a kívülálló, a normaszegő tekintete” – magyarázza az előadás bevezetőjében Gianina Cărbunariu drámaíró.

Szereposztás: Balog Imre-Mátyás, Bálint Izabella, Cerchez Romina-Roxana, Hunyadi Virág, Jakab Bernadett, Kodori András, Kovács Andrea Vivien, Szabó Gy. Eszter, Szabó Z. L. Eszter és Szabó Erika. Köszönetet mondunk a Művészeti Líceum tanárának, Barabási Tivadarnak, aki nyitott volt a Maros Megyei Múzeum felkérésére, hogy egy képzőművészeti kiállításon performanszot rendezzen.

***

 

Az esemény népszerűsítése érdekében fotó-, hang- és videóanyagokat készítünk a rendezvényen. Ha Ön részt vesz az eseményen, a fotó-, hang- és videóanyag tartalmazhatja képét/hangját. A rendezvényen való részvétele beleegyezését jelenti abba, hogy a Maros Megyei Múzeum és partnerei online promóciós csatornáikon felhasználják a hang- és/vagy videóanyagot. Ezeket az adatokat kizárólag az említett célra, az Ön által látogatott rendezvény promóciójára használjuk fel. A Maros Megyei Múzeum személyes adatok feldolgozására vonatkozó biztonsági szabályzatáról teljes körű tájékoztatást a pr@muzeulmures.ro címen kérhet.