TŰZVARÁZS – KONCERT A KIÁLLÍTÁSBAN

  • Home
  • TŰZVARÁZS – KONCERT A KIÁLLÍTÁSBAN
26 ian.

A Maros Megyei Múzeum szeretettel vár mindenkit a Csütörtök a múzeumban második idei rendezvényére, amelynek helyszíne a Síppal, dobbal, didzseriduval… Népek hangszerei a budapesti Néprajzi Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a marosvásárhelyi várban. A Történeti Osztály székhelyén berendezett kiállítás 2023. április végéig látogatható. Vendégünk, a Tűzvarázs együttes 2023. január 26-án, csütörtökön 18:00 órai kezdettel lép fel a Multimédia teremben. A koncertet tárlatlátogatás és a Tűzvarázs tagjaival folytatott beszélgetés követi. Magyar nyelvű program.

 

 

A részvétel múzeumi látogatójeggyel lehetséges, amely felnőtteknek 15 lejbe, diákoknak 3 lejbe, nyugdíjasoknak 7 lejbe kerül. A helyek száma korlátozott, helyfoglalás a 0749-912.992-es telefonszámon vagy a pr@muzeulmures.ro e-mail címen.

 

 

A zenekar tagjai:

Ede – furulya, koboz, ének

Péter – lantgitár, ének

Ádám – hagyományos ütős hangszerek, ének

Melinda – ének

Judith – ütőgardon

Eszter – citera, ének

 

A Tűzvarázs név a Tűz és a Varázs szavak összetétele, azt a hitet közvetíti, hogy az emberiség fejlődésének fontos eleme a tűz. A varázslat az itt és mostból, a jelenből fakad! A több mint 6 éves Tűzvarázs együttes a régió ősi hagyományainak szellemében a régi népzene ihlette dallamokból, például erdélyi népdalokból vagy középkori dalokból állította össze repertoárját. A zenekar egyik célja, hogy a közösségi együttlét érzelmi és szellemi töltetéből fakadó meggyőződést és hitet közvetítse zenei és spirituális élmények segítségével. Az együttes hisz a zene összetartó és értékteremtő szent erejében, mindenki lelki és szellemi fejlődésében, a jövőben, a helyi értékek megőrzésében, az erkölcsi tisztaságban és a természettel való harmóniában. Tagjai számos hangszeren játszanak: tamburin, kétfenekű moldvai dob, udu, koboz, klasszikus gitár, lant, citera, kaval, tilinkó, fuvola, doromb, tambura és egyéb ütős hangszerek.

 

 

Mindenkit szeretettel várunk!

A Maros Megyei Múzeum csapata