Szász Sándor. Rendszerek és Felhőerdők

  • Home
  • Szász Sándor. Rendszerek és Felhőerdők
06 sept.

A Maros Megyei Múzeum és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület a Képzőművészek Egyesületének (UAP) Art Nouveau Galériájában megnyíló új kiállításról tudósít.

A marosvásárhelyi származású Szász Sándor Rendszerek és Felhőerdők c. kiállítása 2021. augusztus 20. és szeptember 8. között lesz látogatható.
A Maros Megyei Múzeum és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület szeretettel vár mindenkit 2021. augusztus 20-án, 18.00 órától a Kultúrpalota Szecessziós Galériájába, Szász Sándor Rendszerek és Felhőerdők c. kiállításának megnyitójára.
A kiállítás kurátora: Ungvári-Zrínyi Kata.
A kiállítás anyagi támogatója: BIOEEL.
Partnerek: Képzőművészek Egyesületének (UAP) Art Nouveau Galériája, Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, Art Factory, Sauska.
Az alkotó a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa.
Médiapartnerek: Népújság, TVR Marosvásárhely, Radio România, Marosvásárhely

Szász Sándor kiállításán az idegenség olyan nézőpontokat kínál, amelyekből szemlélve előtűnnek a társadalom, a természet és az anyag rendszerei, arra késztetve, hogy Másikként tekintsünk rájuk. Ezt a Másikat, amely ennyire hatalmas és ennyire lírai, már nem tudjuk a megszokott módokon szemlélni – a vele való viszonyunk meg kell, hogy változzon. Szász festményei, kollázsai és installációi meglepő módon mutatnak be társadalmi jelenségeket, az ember-természet viszony mélységeit vagy akár az anyag természetét is. A külső pillantás az Antropocénre kicsit nyugtalanító, kicsit távoli, de képes felrázni álmunkból és felfrissíteni berögzött gondolatainkat.

Szász Sándor marosvásárhelyi születésű, Budapesten élő képzőművész; a Rendszerek és Felhőerdők első önálló kiállítása Marosvásárhelyen. Munkái megtalálhatóak nemzetközi gyűjteményekben az Egyesült Államoktól-Kínáig. Munkásságát képviseli: Mobius Gallery – Bukarest, Kálmán Makláry Fine Arts – Budapest, Nevan Contempo-Prága, NB Galery – Viborg, The Concept Space -London.