Să descoperim lumea satului

  • Home
  • Să descoperim lumea satului
21 feb.

Școala altfel  la Etnografie și Artă Populară

În cadrul programului educațional Școala altfel, invităm instituțiile de învățământ interesate de cultura tradițională, meșteșuguri, obiceiuri, artă populară dar și de istorie să viziteze expozițiile tematice: Târgurile mureșene și lumea rurală; „Busuioc în cornu mesii” – Obiceiuri de nuntă din zona Târnavelor; Interioare țărănești; Mureșeni în tranșeele Marelui Război – și să participe, totodată, la atelierele de pedagogie muzeală planificate, acestea având, ca în fiecare an, o tematică diversă:

Povestea firului de lână

În cadrul acestui atelier, copiii vor afla informații despre modul cum se realizau diverse țesături în gospodăria țărănească și vor confecționa un covoraş din diferite materiale textile.

Fluierul fermecat. Instrumente muzicale în cultura populară 

Copiii pasionați de muzică au posibilitatea de a confecţiona jucării muzicale din materiale naturale, în cadrul atelierului organizat la muzeu.

 

De la ceară, la lumânare

Deși nu mai constituie sursa majoră de lumină, lumânările continuă să crească în popularitate și utilizare. Pe cei care doresc să afle modul în care aceste obiecte sunt realizate îi așteptăm la atelierul de confecționat lumânări.

 

Hai la joacă, la muzeu!

Jucăriile vor prinde formă, culoare şi decor după inspiraţia micuţilor creatori, venind în contact cu muzeul. Fiecare copil  poate să-și personalizeze jucăria cu accesorii realizate din materiale reciclate.

 

Poveștile scrisorilor din trecut

Lecturarea și transcrierea unor cărți poștale din  Primul Război Mondial vor da posibilitatea descoperirii unor povești adevărate inspirate de trecutul înaintașilor noștri participanți la evenimente importante din istoria noastră.

***

Locația: Piața Trandafirilor, nr. 11

Atelierele se vor desfășura pe bază de programare, de marți până vineri, între orele: 09,00-15,00

Grup țintă: preșcolari și elevi din ciclul primar, gimnazial

 

Taxa de vizitare: 3 lei / participant

Taxa de participare la atelier: 10 lei / participant

Persoane de contact: Virginás Tar Emese, Marc Livia

E-mail: muzeuetnomures@yahoo.com,  Telefon:0265.250.169