Éjszaka a kastélyban

  • Home
  • Éjszaka a kastélyban
29 aug.

Az Éjszaka a kastélyban a Múzeumok Éjszakája a Falvakban rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre 2023. szeptember 2-án, szombaton 15:00 és 23:00 óra között a görgényszentimrei Rákóczi-Bornemisza-kastélyban. Román nyelvű rendezvény. A belépés ingyenes.

 

PROGRAM

 

15:00 MŰVÉSZET ÉS HELYI ÖRÖKSÉG – cianotípia 7–12 éves gyerekeknek Bianca Bărbieru-val

 

A gyerekeknek szóló cianotípia műhely a művészetet, a természetet és a történelmet ötvözi. Szeretné megismertetni a résztvevőkkel ezt a lenyűgöző alternatív fotózási technikát, ugyanakkor felhívni a figyelmet a helyi dendrológiai park és kastély értékeire.

 

17:00 BESZÉLGETÉS A GÖRGÉNYSZENTIMREI ÖRÖKSÉG JÖVŐJÉRŐL

 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, hogy elbeszélgessünk a helyi örökségről és annak a közösség javát szolgáló fejlesztési lehetőségeiről.

 

20:00 MOZI A VÁRKERTBEN – Cristian Mungiu R.M.N. című filmjének vetítése, 2022 | 126 perc, Románia, dráma (AP-12) | Forgalmazó: Voodoo Films

 

A R.M.N. arról mesél, hogy miként viselkedik az ember az élet által tartogatott meglepetésekkel, másokkal és a nyugtalanító jövővel szemben.

 

A Múzeumok Éjszakája a falvakban rendezvény szervezője

Romániái Múzeumok Országos Hálózata

Helyi szervező:

Unda Verde Egyesület

 

Partnerek: Maros Megyei Múzeum, K’arte Egyesület, Cașva Hospitality SRL, Atelier Undaverde SRL, Loe’s Garden, Kalmia Decor, Nest, Bucinmob