Campania de colectare obiecte „Unde este paharul lui Bernády?” se prelungește și în luna februarie

  • Home
  • ȘTIRI
  • Campania de colectare obiecte „Unde este paharul lui Bernády?” se prelungește și în luna februarie
26 ian.

Muzeul Județean Mureș prelungește campania de colectare obiecte intitulată „Unde este paharul lui Bernády?” până la sfârșitul lui februarie. Detalii și informații despre campanie: pr@muzeulmures.ro sau 0749.912.992.

 

Pornind de la expoziția realizată în mare parte din memoria colectivă a orașului în Camera memorială Bernády din Palatul Culturii, și după mai bine de 10 ani de cercetări științifice, Muzeul Juețean Mureș pregătește reamenajarea și modernizarea spațiul expozițional dedicat edilului orașului cu un concept nou de expunere al obiectelor, documentelor și informațiilor legate de personalitatea complexă a celui care a transformat imaginea orașului, facilitând construcția celor mai importante clădiri din oraș, prin sistemul propriu de relații diplomatice.

 

Așa cum vă spuneam la începutul campaniei, pregătirea expoziției vizează atât rezultatele cercetărilor ştiinţifice, cât implicarea activă a publicului, pentru care se realizează în definitiv această expoziție. Astfel, reluăm apelul public inițiat în 15 decembrie 2023 către târgumureșeni și către toți cei intersați de personalitatea marcantă a lui Bernády György, care posedă sau au cunoștințe legate de fotografii, documente vechi sau au obiecte personale din epoca edilului și sunt disponibile spre a fi împrumute specialiștilor muzeului pentru a fi expuse.

 

Pregătirea expoziției are la bază proiectul expozițional câștigat de Muzeul Județean Mureș prin Programul GENIUS 2022-2023 al Fondului Cultural Național Maghiar.

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *