Iată, vin colindători…la muzeu

  • Home
  • Iată, vin colindători…la muzeu
17 dec.

Muzeul Județean Mureș, în colaborare cu Fundația Transilvană Alpha, organizează marți, 20 decembrie 2022, de la ora 10:30, în curtea interioară a Palatului Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară, un concert  special de colinde intitulat „Iată, vin colindători…la muzeu”. Intrarea este liberă.

Beneficiarii Centrului de zi Atrium și Ana Maria Galea Duet au pregătit pentru acest eveniment o serie de colinde în limba română, maghiară și engleză, prin care, sperăm să vă aducem mai aproape de magia sărbătorilor de iarnă.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități mentale și psihice ATRIUM, din cadrul Fundației Transilvane Alpha, oferă servicii de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă pentru beneficiari. Beneficiarii serviciilor sociale sunt persoane adulte cu handicap mediu, accentuat sau grav, cărora mediul social neadaptat deficiențelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale și/sau asociate le împiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării și incluziunii sociale.

Ana Maria Galea și Daniel Csikos revin la muzeu cu un recital de colinde, parte din turneul Christmas Time is Here care va curpinde, pe lângă temele deja celebre de Crăciun și cântece mai puțin cunoscute sau cântate la noi în țară. Fie  că este vorba despre colinde tradiționale românești sau standarde americane dedicate acestei sărbători, toate au fost puse în aranjamente speciale, cu o puternică amprentă jazz.