Kántálás … a múzeumban

  • Home
  • Kántálás … a múzeumban
17 dec.

A Maros Megyei Múzeum az Alpha Transilvană Alapítvánnyal együttműködésben 2022. december 20-án, kedden 10.30-tól rendkívüli koncertet szervez a Toldalagi-palota belső udvarán „Kántálás… a múzeumban” címmel. A belépés ingyenes.

Az Átrium Nappali Központ fiataljai és az Ana Maria Galea Duett román, magyar és angol nyelvű énekekkel közvetítik a téli ünnepek varázsát.

Az Atrium Nappali Központ értelmi és pszichésen sérült felnőttek számára nyújt segítséget az önálló élethez szükséges készségek fejlesztésével. A szociális szolgáltatások kedvezményezettjei olyan középsúlyos, fokozott vagy súlyos fogyatékkal élő felnőttek, akik számára – fizikai, érzékszervi, mentális vagy értelmi károsodásuk miatt – akadályozott vagy korlátozott a társadalmi esélyegyenlőséghez való hozzáférés, az integráció és befogadás.

 

Az Ana Maria Galea Duett (Anamaria Galea – ének és Csikos Dániel – zongora) karácsonyi dalesttel tér vissza a múzeumba, amely a Christmas Time is Here turné része, és amely a már ismert karácsonyi témák mellett hazánkban kevésbé ismert dalokat is tartalmaz. Legyen szó hagyományos román karácsonyi énekekről vagy az ünnephez kapcsolódó amerikai slágerekről, mindegyiket különleges feldolgozásban, erős jazz-hangulattal fűszerezik.