Hol van Bernády pohara?

26 jan

Hol van Bernády pohara? című kampányunk februárban is folytatódik

 

A Maros Megyei Múzeum február végéig meghosszabbítja a Hol van Bernády pohara? közösségi gyűjtést. Részletek és tájékoztatás: pr@muzeulmures.ro vagy 0749.912.992.

 

A Kultúrpalota Bernády-emlékszobájában látható kiállítás felújítására és korszerűsítésére készül a Maros Megyei Múzeum. A több mint 10 éves tudományos kutatómunka eredményeként a város polgármesterének szentelt kiállítótér új koncepcióban világítja meg a város arculatát átalakító, legfontosabb épületeinek felépítését saját diplomáciai kapcsolatrendszerével elősegítő ember komplex személyiségét.

 

Amint a kampány elején elhangzott, a kiállítás egyszerre irányul a tudományos eredmények bemutatására és a közönség bevonására. Ezért megismételjük a marosvásárhelyiekhez 2022. december 15-én intézett nyilvános felhívásunkat: akik rendelkeznek a polgármester korából származó fényképekkel, régi dokumentumokkal vagy személyes tárgyakkal, esetleg tudomásuk van ezek létéről, és hajlandóak a múzeumnak kölcsönadni, jelezzék szándékukat.

 

A kiállítás előkészítésének alapja a Maros Megyei Múzeum által a Nemzeti Kulturális Alap GENIUS 2022–2023 programja keretében elnyert pályázat.

Add Your Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *